logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Geschiedenis

De passie voor techniek zat al van jongs af aan in het bloed bij Bèr Meertens. Het sleutelen aan fietsen en brommers werd rond 18-jarige leeftijd natuurlijk voor auto’s verruild. Het samenstellen en ontwikkelen van nieuwe auto’s bij de Daf fabriek in Born (NedCar) werd dan ook een fulltime job. De overige vrije uren bleven niet onbenut. Die werden gebruikt om de auto’s te repareren in de garage aan huis, zijn enige echte hobby. Zo werd onbewust een eigen klantenkring opgebouwd.

Het investeren in zijn hobby kon dan ook niet uitblijven. De garage aan huis werd ingeruild voor een grote schuur, en al gauw daarna voor een klein autobedrijf waarin hij al niet meer alleen werkzaam was. 
En dan na meer dan 20 dienstjaren verder was het dan eindelijk zover. Zijn hobby werd zijn werk! 
Doordat de garage activiteiten zo waren toegenomen en uitgegroeid waren tot een volwaardig autobedrijf, werd besloten om de fulltime job bij NedCar te beëindigen. Dit was een grote stap in zijn carrière. Garage Bèr Meertens is toen ontstaan. Klanten konden nu altijd bij hem terecht. 

Een aantal jaren later deed zich de mogelijkheid voor om een groter autobedrijf binnen de dorpskern over te nemen. Een bedrijf met een eigen showroom, ruime werkplaats, magazijn en wasplaats. Een droom ging dan ook in vervulling toen de overname afgerond werd.

overons-left-image

Een nieuwe generatie

Na zijn studie afgerond te hebben tot werktuigbouwkundig ingenieur koos zoon Marc in 1998 ervoor om het team te gaan versterken. Al van kinds af aan ging hij met pap sleutelen. Alle Zaterdagen, vakanties en zelfs vaak ’s avonds ging hij mee auto’s repareren.
Al op zijn 14e deed hij zelfstandig motors compleet uitbouwen, de nieuwe motor prepareren en weer inbouwen, maar ook onderhoudsbeurten en diverse reparaties. Omdat werktuigbouwkunde geen automotive is, behaalde hij ook zijn 1e automonteurs diploma met APK-keurmeester, bedrijfstechnicus diploma en is tevens airco specialist en gecertificeerd hybride en EV specialist. Verder verzorgt hij al meer dan 20 jaar de in- en verkoop van auto’s en heeft hij aan veel zoekopdrachten invulling kunnen geven.
Hij ziet het als een uitdaging om complexe storingen op te lossen en ziet dat hier steeds meer behoefte aan is. Zeker nu de auto’s steeds complexer worden en er meer hybride en EV-voertuigen de werkplaats binnen komen. Tevens houdt hij zich bezig om steeds meer online diagnose-en software updates te doen via de merk specifieke autofabrikanten. 

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een full-service autobedrijf. Bèr en Marc worden hierin ondersteund door hun team van zeven enthousiaste, professionele en gepassioneerde monteurs. Er wordt gewerkt in een leuke, gezellige en open sfeer waarin de belangen van de klant centraal staan. 

werkplts-img

1975

Ervaring sinds

16

Auto’s op voorraad

9,4

Klanttevredenheid

9

Aantal collega's

Neem een kijkje bij Bèr Meertens

Morgen Internet - Zorgeloos website